Selecteer een pagina

Madeline & Tommy ontvingen in 2018 de sleutel van hun eengezinswoning in het nieuwbouwproject Losplaatskade te Noordwijk. Ze zijn één van de 15 kopers van de sociale koopwoningen uit het plan dat in totaal uit 49 grondgebonden woningen bestaat. 30% van de woningen is verkocht met de Koopinstapregeling.

Madeline & Tommy: “Door de Koopinstapregeling is het ons gelukt om deze volwaardige eengezinswoning te kunnen kopen. Zonder de Koopinstapregeling zou het voor ons niet haalbaar zijn geweest om een eengezinswoning van deze omvang en met deze marktwaarde te kopen in de omgeving van Noordwijk.


Dankzij toepassing van de regeling werd de woning voor ons wel toegankelijk én betaalbaar. Dit is een mooie start van onze wooncarrière. Wij hebben bewust gekozen voor een volwaardige eengezinswoning met tuin in plaats van bijvoorbeeld een kleine studio zonder tuin waar we snel uit zouden groeien.”

De woningen met tuin zijn volwaardig meegenomen in het stedenbouwkundig plan van de woonwijk. Hierdoor is er geen enkel onderscheid te zien tussen de sociale woningbouw en de vrije sector woningen binnen het plan.

Daarnaast zijn de woningen van binnen qua woonoppervlakte ca. 120 m² én door de uitrusting met minimaal 3 slaapkamers zeker volwaardig te noemen. De woningen zijn bij verkoop, aansluitend op de gemeentelijke woonvisie, verkocht door middel van een korting op de marktwaarde. De toewijzing heeft plaatsgevonden conform de lokale doelgroepenverordening, waarbij inkomens- en gemeentelijke inwonerscriteria van toepassing waren.