Selecteer een pagina

In Aalsmeer, aan de Meervalstraat, ontwikkelde Thunnissen het nieuwbouwplan De Tuinen van Hornmeer. Het plan bestaat uit een divers aanbod van 80 woningen, waaronder ook 12 koopwoningen voor starters. De maximale verkoopprijs voor de starterswoningen werd gesteld op € 222.000 v.o.n.  

Koopinstapregeling biedt oplossing

In de huidige woningmarkt lijkt het bijna onmogelijk om een goede, betaalbare starterswoning te ontwikkelen. De Koopinstapregeling biedt de oplossing: de starter betaalt nu minder dan de marktwaarde van de woning, maar profiteert toch van de waardestijging bij verkoop. 

Gemeente Aalsmeer en Thunnissen kozen ervoor om naast de Koopinstapregeling ook een inkomenseis te stellen en voorrang te geven aan inwoners uit de Gemeente Aalsmeer en meerpersoonshuishoudens om de lokale doorstroming op de woningmarkt te stimuleren. Op deze manier werden de woningen alleen gekocht door mensen uit de doelgroep. 

Overweldigende belangstelling 

De belangstelling voor de 12 woningen was overweldigend. Uit alle inschrijvingen zijn, na een controle van de doelgroep en inschrijfgegevens, 12 kopers geselecteerd. Deze kopers hadden de woningen nooit kunnen kopen zonder toepassing van de Koopinstapregeling. Voor starters is het de mogelijkheid om een start te maken met hun wooncarrière.  

Over het project 

De Tuinen van Hornmeer in Aalsmeer biedt een mooie mix van 80 woningen voor gezinnen, starters en ouderen om de mogelijkheid te geven door te stromen. Het vrije sector woningaanbod bestaat o.a. uit verandawoningen, parkwoningen, tuinwoningen, herenhuizen en vrijstaande villa’s.  Daarnaast komen er sociale koopwoningen voor starters en levensloopbestendige appartementen. Meer informatie: detuinenvanhornmeer.nl